Dotazy | Hledat | Položit dotaz | Pravidla | O projektu | IT zákony

Application Hosting

Still_Anonymous | E-mail | 95.154.230.*16.8.2011 10:50
Dobrý den, potřeboval bych informace ohledně (ne)legálnosti provozu hostingu herních serverů běžících na emulátorech (World of Warcraft etc.).

- Serverem je myšlen placený hosting určité aplikace vybrané z nabídky hostingu, nebo dodané uživatelem.

Vím, že je provoz takovéhoto serveru nelegální a proto by mě zajímalo, jestli by bylo možné uvézt do pravidel něco na způsob ,,registrací přebírá uživatel veškerou zodpovědnost za škody serverem způsobené třetím stranám." A tím se zbavit zodpovědnosti co daný uživatel na našem hostingu aktivoval.

Dále jsem někde četl, že není nelegální vlastnit emulátor jako takový, nelegální je takový server zapínat, z toho důvodu mě také napadlo, přenechat první zapnutí serveru na uživateli (skrz web. rozhraní).

Budu velmi rád za jakékoliv informace týkající se této problematiky.
Doufám, že jsem napsal tento dotaz dostatečně srozumitelně, předem děkuji za Váš čas a ochotu.

S pozdravem Still_Anonymous.
JUDr. Jiří Konečný15.12.2011 13:41
Dobrý den,
protiprávnost fungování emulátorů herních serverů jako takových hodně záleží na licenčních podmínkách užívání konkrétních her vydaných konkrétními autory/firmami. Problém to může být i z pohledu „opsání“ systému fungování herního serveru při programování emulátoru. Pokud jde o samotný hosting cizího emulátoru, těžko říci, záleží na tom, jak moc je provozovatel hostingu obeznámen s tím, co na hostingu běží (asi je) a jak si s objednatelem hostingu nastaví případnou odpovědnost za škody vzniklé nelegálním provozem.
Zrovna World of Warcraft (Blizzard) je myslím hodně důsledně autorsky chráněn.
Zdraví,
JK

Sponzor projektu