Dotazy | Hledat | Položit dotaz | Pravidla | O projektu | IT zákony

Databaze e-mailu a urad pro ochranu osobnich udaju

martin | E-mail | 95.154.230.*1.11.2011 11:55
dobry den,
je tomu pres pul roku co sem ziskal databazi emailu na kterou sem rozesilal obchodni sdeleni. podle autora databaze vsichni zucastneni souhlasili s prijmem obchodnich sdeleni od treti strany. po case ale prisli stiznosti tak sem posilani emailu zastavil a databazi smazal. problem je ze uz si nepamatuju kde sem tenkrat databazi stahnul a kdovi jestli vubec stranky jeste existuji. takze nemam jak prokazat odkud emaily byly :( ted mi dosel dopis od uradu pro ochranu osobnich udaju kde je uvedeny jeden email co podal stiznost a ze jej mam z databaze vyradit, nasleduje pouceni o zakonech a dopis konci tim ze je nutne abych prijal potrebna opatreni k uvedeni zasilani obchodnich sdeleni.
muzete mi poradit jak se v teto situaci zachovat? v emailech byl odkaz pro odhlaseni z databaze a hlavne databazi samotnou sem celou smazal kdyz sem se dozvedel ze nebyla pravda ze by vsichni uzivatele o skutecnosti vedeli. nevim jestli urad kontaktovat a situaci vysvetlit, nebo to brat jen jako upozorneni na neco co uz sem davno udelat a radsi nic nedelat. taky by me zajimalo jestli je mozne ze urad tak dlouho cekal jestli bude stiznosti vic a kdyz nebylo tak poslal jen toto upozorneni a nebo jim tak dlouho trvalo nez se k tomu dostali a je mozne ze stiznosti u nich lezi vic a ty uz neskonci jen upozornenim. vubec nevim jak se v teto situaci zachovat :( diky za kazdou radu
JUDr. Jiří Konečný15.12.2011 13:25
Dobrý den,
dotčené e-maily určitě z databáze vymažte, souhlas se zasíláním sdělení lze i odvolat; postup úřadu při nevyhovění první výzvě bývá tvrdý. Jestli se pak můžete nějak hojit na dodavateli databáze záleží na smlouvě, kterou s ním (možná) máte.
Zdraví,
JK

Sponzor projektu